Hotdogs met een twist 

Hotdogs met een twist!
De ideale "snack" om mee het weekend in te gaan.

Je hebt niet veel nodig om het te maken en het kost ook niet veel tijd. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een vrijdagavond. 

 

De Ingrediënten:      Voor 3 stuks

1 rol bladerdeeg (Tante Fanny) 

1,5 rookworst (3 halve)

400 tot 500 gram zuurkool

1 ei geklutst 

karwijzaad 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr C.

Leg het bladerdeeg uitgerold en in de brede weg voor je. Verdeel het verticaal in 3 gelijke delen. 


Knijp de zuurkool goed uit  Er mag niet meer te veel vocht in zitten anders wordt het deeg zompig. 

Leg op ieder deeglapje een halve rookworst. Verdeel de zuurkool er over. 
Vouw het deeg aan alle kanten goed dicht. 
Leg het met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Kluts het ei. Besmeer de hotdogs met het geklutst ei. 
Verdeel wat karwijzaad er over. 
Maak inkepingen in de bovenkant zodat de lucht er uit kan. 

Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.