Salted caramel cookies

Oei oei! Wat zijn ze lekker! Deze salted caramel cookies.

Ga jij ze maken?

 

Dit heb je nodig: voor 30 koekjes

170 gram boter gesplitst (1 x 130 gram, 1 x 40 gram)

330 gram bloem gezeefd

0,5 theelepel baking soda

0,5 theelepel bakpoeder

0,5 theelepel zout

120 gram bruine kandijsuiker

3 eetlepels appelstroop

1 ei

1 eidooier

1,5 theelepels vanille extract

15 zachte caramel snoepjes zoals Werthers Echte, gehalveerd

Zeezout

 

En zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180gr. C

Smelt 130 gram boter in een grote braadpan totdat deze schuimt en langzaam goudbruin begint te kleuren.

Neem de pan direct van het vuur en laat een minuut  afkoelen. 
Roer de rest van de boter er doorheen met een houten lepel totdat deze volledig opgenomen is. 
Laat opnieuw een minuut of drie afkoelen.

Roer de kandijsuiker er doorheen en meng goed.

Vervolgens roer je het ei, de dooier, de appelstroop en het vanille extract er door. Meng opnieuw goed.

In een andere kom meng je de bloem, het zout, de baking soda en het bakpoeder door elkaar.

Voeg deze droge ingrediënten toe aan het boter-suiker mengsel en meng met de houten lepel.

Je hebt nu een plakkerig deeg. 

Vorm er met je handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Als het erg plakt maak je je handen een beetje nat. 

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat minimaal 3cm ruimte tussen de balletjes.

Verdeel er een klein beetje grof zeezout overheen.  

De balletjes zullen waarschijnlijk niet allemaal op een bakplaat passen. Bak ze daarom in batches.

Schuif de bakplaat in de oven en bak voor ongeveer 11 minuten. 

Laat afkoelen op een rooster.

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.