Komkommersalade

Tja, wat moet je zeggen over een komkommersalade. 

Dat is wat het is, een komkommersalade. 

Toch vind ik dat deze hier een plekje verdient, al is het alleen maar om de dressing. 

Deze dressing is namelijk volgens recept van mijn oma.

Mijn oma schilde de komkommer en verwijderde de zachte binnenkant. Dat doe ik zelf liever niet, 

maar doe het vooral zoals jij het het lekkerst vindt. 

 

Wat heb je nodig:

1 komkommer in hele dunne plakjes

Zout om de komkommer in te leggen, ongeveer 1 eetlepel, 

geen paniek!  Dit eet je niet allemaal op ☺ 

water

2 eetlepels azijn

1 theelepel suiker 

peper

Optioneel: 1 fijngesnipperd uitje, een handje fijngehakte dille

 

En zo maak je het: 

Je legt de komkommer in, het liefst een dag van te voren, maar in de ochtend kan ook als je de komkommer 's avonds wil eten. Dat doe je als volgt: 

Snij de komkommer in hele dunne plakjes. 

Doe ze in een kom en giet er water overheen totdat de plakjes net onder staan. 

Voeg 1 eetlepel zout toe en roer even door elkaar. 

Dek af en zet de kom in de koelkast. Het liefst voor minimaal 12 uur. 

 

De volgende dag neem je de kom erbij en giet je het water af. 

Je knijpt vervolgens het resterende vocht voorzichtig uit de komkommer. 

Doe de schijfjes terug in de kom. 

Meng twee eetlepels azijn en 1 theelepel suiker, voeg toe aan de kom en meng even door. 

Breng op smaak met peper. 

Optioneel voeg je een fijngesnipperd uitje toe en/of wat dille. 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.