Kip Tandoori 

Met deze kip Tandoori waan je je heel even in India. De specerijen, de malse kip en net genoeg cayennepeper voor de nodige pit zorgen voor een ware smaakbeleving.

Ik serveer er meestal wat naanbrood bij, Basmati rijst en groenten zoals broccoli of sperziebonen.

 

De ingrediënten:        voor 4 personen

Olijfolie om te bakken 

2 kipfilets in blokjes 

1 ui gesnipperd 

Voor de marinade:  

175 gr. Griekse yoghurt 

1 klein blikje tomatenpuree

3cm gember fijngehakt

2 teentjes knoflook fijgehakt

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel paprikapoeder 

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel kurkuma

1/2 theelepel cayennepeper (naar smaak)

snufje zout 

1/2 theelepel versgemalen peper 

Erbij: 

280 gram Basmati rijst

Naanbrood 

Groenten of salade naar keuze 

Optioneel om te garneren: 

koriander blaadjes

een rood pepertje in ringen

 

 

En zo maak je het: 

Begin met het marineren van de kip. 

Snij daarvoor de kipfilets in blokjes van ongeveer 3x3cm. 

Doe ze in een gripzakje (een kom kan ook) en voeg alle ingrediënten voor de marinade er aan toe. 

Meng goed door elkaar en laat minimaal een uurtje marineren in de koelkast. 

 

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Neem van het vuur.

Giet af indien nodig en laat rusten met het deksel op de pan. 

Bereid de groenten naar keuze op de gebruikelijke manier. 

In de tussentijd: 

Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. 

Voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. 

Voeg de kip inclusief de marinade toe. 

Leg een deksel op de pan en laat de kip zachtjes pruttelen en gaar worden in de saus. 

De kip heeft ongeveer 15-20 minuten nodig om gaar te worden. 

Door het zure van de Griekse yoghurt in de marinade zul je zien dat je kip super mals wordt. 

Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Schep alles in kommen of op borden en garneer optioneel met wat blaadjes koriander en een rood pepertje in ringetjes.  

 

Smakelijk!