Cashew kip

Ik hou ervan om kip te combineren met noten.

In dit recept zelfs met mijn lievelings noten, namelijk cashewnoten! 
De ietwat pittige Aziatische saus maakt het gerecht compleet. 
Het heeft verder niet veel meer nodig dan een beetje witte rijst of noedels. 

De Ingrediënten:      Voor 4 personen

Neutrale olie om te bakken 

2 kipfilets in blokjes of reepjes

4 lente-uitjes in ringen (witte en groene delen apart)

Witte rijst (of noedels)

2 handen vol cashewnoten, ongebrand en ongezouten

Voor de marinade:

2 teentjes knoflook

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel ketjap manis

2 eetlepels water 

1 eetlepel maïzena

Voor de saus:

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels Hoisin saus

3 eetlepels water

1 eetlepel maïzena 

Een beetje Siracha of sambal naar smaak.

 

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. 
Doe de kipfilet erbij en zet een kwartiertje aan de kant.

Kook de witte rijst of de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Doe een beetje neutrale olie in een wok. 

Voeg de kipfilet met de marinade toe en bak op hoog vuur totdat de kip bijna gaar is. 
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg het mengsel toe aan de kip. Zet het vuur iets lager en voeg de witte delen van de lente-uitjes toe. 

Bak een minuut of zo mee.
check of de kip gaar is en draai dan het vuur uit.

Voeg het groene gedeelte van de lente-uitjes en de cashewnoten toe en roer nog even goed om. 

Serveer direct.

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.