Dan Dan noedels

Dan Dan noedels, ook wel bekend onder de naam Tantan Ramen of Tantan noedels. 
Ik hou ervan! 😍 Maar pas op ⛔️ NOT for the faint hearted! Ze zijn behoorlijk pittig! 🌶 


De Ingrediënten:   Voor 2 personen

Noedels voor 2 personen

Voor de bouillon:

1 scheutje olie om te bakken

3 cm verse gember fijngehakt

2 teentjes knoflook fijngehakt 

2 eetlepels chili olie 

2 theelepels sesamolie

4 eetlepels zwarte bonen saus 

1 eetlepel pindakaas

1 eetlepel tahini 

4 eetlepels sojasaus 

2 theelepels sambal 

800 ml kippenbouillon 

400 gram varkensgehakt

Om te garneren:

2 gekookte eitjes

2 lente-uitjes in reepjes 

1 handje spinazie of koriander 

Wat sesamzaadjes 


En zo maak je het:

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. 
Zet even aan de kant.

Doe een scheutje olie in een braadpan en voeg de knoflook en de gember toe. 
Bak een minuut of twee of middelhoog vuur.

Voeg de zwarte bonen saus, de sesamolie en de Chili olie toe en verwarm twee minuten mee. 

Voeg de bouillon en alle overige ingrediënten voor de bouillon toe.

Roer goed en laat op een laag vuurtje 15 minuten sudderen. 

In de tussentijd bak je het gehakt rul en gaar. Voeg een paar eetlepels van de bouillon toe om het gehakt op smaak te brengen. Laat het lekker uitbakken zodat het krokant wordt  

Doe de noedels in een kom. Giet de bouillon er over en verdeel het gehakt er over. 

Garneer naar wens met onder andere de lente-uitjes en de gekookte eieren. 

Serveer meteen. 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.