Rotolo's

Wat zijn rotolo's? Een soort van lasagne, maar dan anders. 
Ik maak ze met lasagnebladen, tomatensaus, gehakt, spinazie en ricotta, maar je kunt ze natuurlijk vullen met wat jij lekker vindt. 

Dit heb je nodig:      Voor 4 personen 

Olijfolie om te bakken

500 gram rundergehakt 

1 ui gesnipperd

1 pakje Tomato Fritto (Heinz)

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

peper en zout 

12 verse lasagnevellen (of meer als je kleinere rolletjes maakt)

+/- 300 gram diepvries spinazie (ontdooid)

1 bakje à 250 gram ricotta 

750 ml tomatenpassata 

1 flinke hand vol geraspte kaas 

Een paar blaadjes verse basilicum om te garneren.

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven voor op 190 gr. C

Doe een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. 
Voeg de ui toe en bak glazig.

Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul. 

Voeg de oregano en basilicum toe. 
Voeg de Tomato Fritto toe. 
Breng op smaak met zout en peper. 

Zet aan de kant. 

Roer de spinazie en de ricotta door elkaar. 
Zet ook even aan de kant.

In een grote platte ovenschaal (of overbestedinge braadpan) doe je de tomatenpassata. 

Als je verse lasagnevellen gebruikt kun je die meestal meteen oprollen omdat ze flexibel zijn. Er is echter ook minder flexibele verse lasagne te koop. In dat geval zul je de vellen even een minuut of twee moeten voorkoken. 

Leg de lasagnevellen vervolgens op een snijplank. Snij ze in de lengterichting doormidden. 
Rol de stroken op en zet de rolletjes rechtop in de schaal met de passata. 

Ga door totdat alle stroken op zijn.

Nu ga je de rolletjes vullen. Doe er met een lepel om en om wat van het gehakt en van de spinazie met ricotta in. 
Dek af met aluminiumfolie. 

Zet de schaal in het midden van de oven voor 30 minuten. 
Na de 30 minuten neem je de schaal er weer bij, verwijder je de aluminiumfolie en strooi je er wat geraspte kaas over. 
Zet terug in de oven voor ongeveer 10-15 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is. 

 

Smakelijk!