Frisse parelcouscous salade met asperges en zalm 

Het is eindelijk lente! En dat is ook te zien aan de gerechten die hier op tafel komen!
Vandaag een lekkere frisse parelcouscous salade met asperges en zalm. 

Deze heb ik op smaak gebracht met flink wat citroen en groene kruiden zoals oregano, dille en munt. 

Natuurlijk mag daarbij een goed olijfolie niet ontbreken!

Ik gebruikte de olijfolie die ik kreeg van ELEO Greece. Die is echt waanzinnig lekker! 

 

Dit heb je nodig:  voor 2 personen

Voor de zalm:

2 zalmfilets

olijfolie

dille

oregano

peper en zout naar smaak 

Voor de couscous: 

150 gram parelcouscous 

1 bundel groene asperges

10 snoeptomaatjes 

1,5 theelepel oregano, gedroogd 

1,5 theelepel dille, gedroogd

1,5 theelepel munt, gedroogd 

1 citroen, sap en zest 

peper en zout naar smaak 

een paar eetlepels goede olijfolie

Om te garneren: 

Verse munt 

 

En zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 220gr. C

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.

 

Wrijf de zal in met een beetje olijfolie. 

Verdeel de specerijen er over en kruid met peper en zout. 

Leg de filets op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 12 minuten. (afhankelijk van de dikte van je zalmfilets natuurlijk) Bak ze net gaar, maar niet te lang, want dan worden ze droog. 

 

In de tussentijd halveer je de snoeptomaatjes, maak je de asperges schoon, verwijder je het harde uiteinde en blancher je de asperges een minuut of twee. 

Zet een grote kom met ijswater klaar waar je ze na het blancheren direct in onder kan dompelen. Dat stopt het kookproces en dan blijven ze lekker groen. Snij de asperges daarna in hapklare stukken. 

 

Meng de couscous met de gedroogde kruiden en de zest en het sap van de citroen. Voeg de asperges en de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel er op het laatst een paar eetlepels goede3 olijfolie overheen. 

 

Neem de zalm uit de oven en leg op de couscous. 

 

Garneer met wat verse munt. 

 

Serveer meteen! 

 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.