Bowl met sesam en gember kipgehaktballetjes 

Ik kan zo blij worden van een bowl! Hebben jullie dat nou ook? 
Deze bowl bijvoorbeeld, zou je me iedere dag voor mogen schotelen! 
Heerlijk met die balletjes in een sticky gember en sesam saus!

 

Dit heb je nodig:    Voor 2 personen

Voor de balletjes:

olijfolie om te bakken 

300 gram kipgehakt

1 ei

een handje paneermeel 

peper en zout naar smaak

1 lente ui fijn gesnipperd

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel gemberpoeder

1 snufje chilipoeder 

Voor de sticky saus:

2 teentjes knoflook fijngehakt 

3 cm gember fijngehakt 

1 theelepel sambal

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel honing 

4 eetlepels water

1 theelepel maïzena 

2 eetlepels sesamzaadjes 

Voor de bowl:

Groenten die je nog hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan sla, komkommer, wortel, paprika, radijs, courgette, asperges, tomaat. Een restje rijst of couscous. Wat overgebleven zoete aardappel. Allemaal opties. Neem gewoon wat je lekker vindt en voeg het toe aan je bowl. 

En zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en meng goed. 
Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
Braad de balletjes op een zacht vuurtje rondom aan in een klein scheutje olijfolie. Draai ze regelmatig om.

In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. 
Roer goed door en giet dan over in de pan bij de balletjes. 
Hou het vuur laag en laat de balletjes langzaam garen in de saus. 

Snij de groeten en verwarm eventueel een restje rijst of zoete aardappel. 
Voeg alles toe aan je bowl en geniet! 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.