Chia pudding met aardbeien 

Wil je 's ochtends een lekker èn gezond ontbijtje zonder al te veel rompslomp? 
Ga dan voor deze chia pudding. Hij is niet alleen ongelooflijk gezond, want chia zaad bevat hoge gehaltes omega 3-vetzuren, calcium, ijzer, eiwitten, vezels, vitamine B1, B2 en B3, maar hij is ook nog eens heerlijk van smaak en klaar in een handomdraai. 
Dat is nog eens een win-win-win situatie! 
De pudding maak je de avond van te voren klaar en laat je een nachtje in de koelkast opstijven. 
De volgende ochtend hoef je alleen nog maar wat vers fruit (of je toppings naar keuze) toe te voegen en klaar is Kees! 

Dit heb je nodig:     Per glaasje

Voor de pudding
3 eetlepels chia zaad

120ml melk naar keuze (gewone melk, sojameel, amandelmelk)

Optioneel 1 theelepel honing (of een andere zoetstof naar keuze)

Voor je topping:

Ik nam verse aardbeien en

een beetje geraspte pure chocolade,

maar neem vooral wat jij lekker vindt.

 

Zo maak je het: 

Meng de ingrediënten voor de pudding in een maatbeker en roer goed door. 
Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.

Na 15 minuten neem je de maatbeker uit de koelkast en roer je de pudding nog een keer goed door. Schenk hem voorzichtig in het glaasje. 
Dek weer af met plasticfolie en zet het glaasje een nachtje in de koelkast. 

De volgende ochtend neem je de topping van je keuze erbij. In mijn geval aardbeien en geraspte pure chocolade. Voeg ze toe aan je pudding en smullen maar! 

En als je vroeg in de ochtend wakker wordt en de eerste ochtend zonnestralen schijnen door het raam naar binnen en je maakt een foto als déze van je puddinkje, dan kan je dag toch niet meer stuk!? Is het geen plaatje?!

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.