Perzik tijm en pistache cakejes 

Deze zachte cakejes bak je met olie en yoghurt en dus niet met boter. Hierdoor zijn ze extra zacht en drogen ze niet uit!😋 De tijm smaakt heel goed bij de zoete perziken. Ik voegde nog wat gehakte pistachenoten toe voor een beetje crunch. En voilà! Wat een heerlijke combinatie!

 

Dit heb je nodig   Voor 8-10 cakejes

 

60 gram zonnebloemolie

60 gram Griekse yoghurt

1 ei en 1 eigeel

70 gram suiker

0,5 theelepel tijm fijngehakt

100 gram patentbloem

0,5 theelepel bakpoeder

0,5 theelepel baking soda

1 snufje zout 

2 perziken in kleine blokjes

Om te garneren:

2 perziken in partjes

1 hand vol gepelde en fijngehakte pistachenoten 

wat verse tijm 

optioneel:

wat poedersuiker

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180gr. C. 

Vet kleine taartvormpjes in met boter of bakspray. (Je kunt natuurlijk ook cupcakevormpjes gebruiken) 

Doe de olie, het ei en het eigeel, de yoghurt, de tijm en de suiker in een kom. Mix met een handmixer gedurende een minuut of twee. 

Zeef de bloem, het zout, bakpoeder en baking soda boven de kom. 
Meng dit nu met een spatel door elkaar totdat geen bloem meer zichtbaar is. Meng niet langer dan nodig.

Voeg de blokjes perzik toe en roer er even doorheen. 

Schep het mengsel in de vormpjes. 

Schuif ze in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Gebruik je cupcake vormpjes dan hebben ze waarschijnlijk iets langer nodig. Test het even met de saté prikker methode, komt die er droog uit dan zijn ze gaar. 

Laat afkoelen en garneer vervolgens met de partjes perzik, wat takjes tijm, de gehakte pistachenoten en eventueel wat poedersuiker. 


Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.