Schupfnudeln met tomaten-gehaktsaus 

Wat kan eenvoudig soms lekker zijn hè?

Deze Schupfnudeln in een heerlijke tomaten-gehaktsaus zet je binnen 20 minuten op tafel. 
Ik gebruik in dit geval graag de Heinz Tomato Fritto saus in plaats van verse tomaten. Daarmee ben je niet alleen snel, maar ze voegt ook heel veel smaak toe, want Deze saus is langzaam gegaard, met knoflook en ui en heeft voor zo'n pakje een hele uitgesproken, lekkere smaak. Niets mis mee! 

En nee, ik word er niet voor betaald om dit te zeggen, ik vind het gewoon lekker 😜😋 

 

Dit heb je nodig:    Voor 4 personen

 

500 gram verse Schupfnudeln

olijfolie om te bakken

500 gram rundergehakt 

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt 

2 theelepels oregano gedroogd

1 snufje zout

1 eetlepel ketjap manis

1,5 pakje Heinz Tomato Fritto

wat bolletjes mozzarella naar smaak 

Verse basilicum om te garneren 

 

En zo maak je het:

Neem een grote braadpan of wok en doe er een scheutje olijfolie in. Verwarm op middelhoog vuur.

Voeg de ui toe en bak even aan.

Voeg de oregano en de knoflook toe. Bak een halve minuut mee.

Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar. Voeg een snufje zout toe. 

Op het laatst voeg je een eetlepel ketjap manis toe.

Dan kan de Tomato Fritto erbij.

Verwarm even goed mee. 

Doe de Schupfnudeln erbij en roer goed om.

Laat een minuut of 5 zachtjes pruttelen op een laag vuurje met het deksel op de pan.  

Voeg indien gewenst de mozzarella toe. Leg het deksel weer op de pan totdat de kaas gesmolten is.

Draai het vuur uit.

Garneer met een paar blaadjes verse basilicum. 
En That's it! 

 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.