Salade met crispy kip en bang-bang saus 

Salades staan hier in huis met stip op nummer 1 als het op favoriete gerechten aankomt. 
Zeker in de zomer!

Vandaag deel ik met jullie het recept voor deze lekkere frisse salade met crispy kip. Gebakken in de oven! Niet gefrituurd! En een heerlijke bang-bang saus om te dippen. 

Dit heb je nodig:   Voor 2 personen

Voor de sla:

0,5 krop ijsbergsla in stukken gesneden

(neem gerust andere groenten als je deze niet in huis hebt. Dit is gewoon wat ik vandaag had liggen)

0,5 komkommer in halve maantjes 

1 rode paprika in reepjes

2 wortels geraspt

6 radijsjes in plakjes 

Voor de kip:

2 kipfilets in blokjes van ongeveer 3x3 cm

2 eetlepels maïzena 

100 ml karnemelk 

1 ei

peper en zout naar smaak

2 theelepels knoflookpoeder

2 theelepels uienpoeder

6 eetlepels panko of broodkruim

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder 

Voor de bang-bang saus:

2 eetlepels mayonaise 

1 eetlepel sweet chilisaus 

3 theelepels sriracha 

1 theelepel honing

Voor de sla dressing:

2 eetlepels goede olijfolie

1 eetlepel citroensap

0,5 eetlepel honing 

0,5 eetlepel mosterd

1 theelepel dille 

 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C 

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet aan de kant. 

Meng ook alle ingrediënten voor de sla dressing en zet ook die aan de kant. 

Zet drie diepe borden klaar.

In een bord doe je de maïzena 

In een bord de karnemelk met het ei, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder en peper en zout naar smaak. Meng goed door elkaar.

In het laatste bord doe je de panko met 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng ook dit goed door elkaar. 

Zet een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier.

Neem de kip erbij en doop deze eerst in de maïzena, daarna in het karnemelk mengsel en vervolgens in de panko. 

Leg de blokjes op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet overlappen. 

Schuif in de oven en bak voor ongeveer 20 minuten totdat de kip gaar is. 
Snij eventueel een stukje open om de gaarheid te checken, want ieder oven is anders. 

In de tussentijd leg je de sla en de overige groenten op een schaal. 

Ik serveer de dressing er los bij. Je kunt hem er ook op het laatste moment overheen doen als je dat liever wilt. 

Leg de crispy kip op de sla en verdeel er wat bang-bang saus overheen. 
Bewaar de rest van de saus om te dippen. 

Serveer meteen. 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.