Rabarbervlaai

Hij is weer volop verkrijgbaar! Ik heb het natuurlijk over de rabarber! 

Het eerste wat ik dit jaar wilde maken met verse rabarber in de hoofdrol is deze rabarbervlaai met pudding. 

Dit heb je nodig:     Vlaaivorm van rond 26cm 

Voor de bodem:

200 Gram bloem

100 gram koude boter in blokjes 

50 gram suiker

1 ei

1 snufje zout

Voor de vulling:

1 pakje vanillepuddingpoeder 

0,5 liter melk

3 eetlepels suiker

Ongeveer 400 gram rabarber

 

En zo maak je het:

Vet een vlaaivorm in met een beetje boter en doe er een klein beetje broodkruim in en laat dat even rondgaan. Overtollig kruim gooi je weg. 

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed met je handmixer met deeghaken goed door.

Als het deeg een bal begint te worden neem je het uit de kom en kneed je het nog even met je handen door.

Doe een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde lap die iets groter is dan je vorm.

Leg het deeg voorzichtig in je vorm. Druk de randjes mooi aan en snij eventueel het teveel aan deeg weg. 

Prik meerdere keren in met een vork.

Zet de bodem even in de koelkast. 

In de tussentijd maak je de pudding. 
meng het puddingpoeder daarvoor met de suiker en 5 eetlepels van de melk. Roer goed door.

De overige melk verwarm je op het fornuis totdat deze net aan de kook is. Voeg het pudding papje toe en roer direct met een garde. Blijf roeren totdat het opnieuw tegen de kook aan komt. 
Zet dan direct het vuur uit.

Giet de pudding in een kom en druk er een stuk plasticfolie op zodat zich geen vel kan vormen.

Laat de pudding wat afkoelen. 

In de tussentijd maak je de rabarber schoon en snij je deze in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 gr. C. 

Neem de bodem uit de koelkast. Giet de iets afgekoelde pudding er in en strijk het glad. 
Leg de stukjes rabarber, eventueel in een patroon naar keuze, bovenop de pudding.

Schuif de vorm in het midden van de oven en bak ongeveer 35 minuten.

Laat afkoelen in de vorm en neem je vlaai er dan voorzichtig uit. 

Tip: ook lekker met een bolletje vanille-ijs 😋

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.