Pesto pasta salade
We gaan zelf pesto maken vandaag. Pesto van zongedroogde tomaatjes.
Dat is toch veel lekkerder dan pesto uit een potje!
Dit heb je nodig: voor 4 personen
400 gram pasta (penne/fusilli o.i.d.)
Voor de pesto:
1 potje zongedroogde tomaatjes op olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels gemengde pitten en zaden (of alleen pijnboompitjes, of noten, je kiest zelf)
peper en zout naar smaak
Voor erbij:
3 handjes snoeptomaatjes gehalveerd
2 handjes kalamata olijven, gehalveerd
100 gram fetakaas
een paar blaadjes basilicum om te garneren
olijfolie
En zo maak je het:
Kook de pasta beetgaar. Giet af. Spoel met koud water en laat wat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hoge kom. Blend met de staafmixer tot een dikke pasta.
Proef en breng op smaak met peper en zout. Als je het mengsel te droog vindt, voeg dan wat Extra Virgin olijfolie toe.
Doe de pasta in een kom. Voeg de pesto, de tomaatjes en de olijven toe en roer goed om.
Optioneel kun je nog wat olijfolie toevoegen.
Verdeel de basilicum en de feta kaas er overheen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties