Basis No-bake Cheescake

Dit is een basisrecept voor cheesecake.

Je kunt hiermee nog alle kanten op. Geef er je eigen smaak aan of hou hem neutraal door alleen een klein scheutje vanille extract toe te voegen. 

Voeg citroensap en zest toe of limoensap en zest voor een citrussmaak.

Pureer wat fruit, denk aan aardbeien, frambozen, blauwe bessen en vermeng deze met de vulling. 

Cacaopoeder kan ook voor een chocoladesmaak. 

Decoreer naar wens met vers fruit, slagroom of vlaaivulling. 

Voor de taart van de afbeelding gebruikte ik vlaaivulling kersen. Omdat deze al vrij zoet is en de bodem ook al vrij zoet is voegde ik minder suiker toe aan de vulling. 

Hou daar even rekening mee bij je keuze.

Tenzij je een enorme zoetekauw bent natuurlijk. 

 

 

Wat heb je nodig voor het basisrecept:                              (springvorm van rond 24cm)

250 gr. Bastogne koekjes

125 gr. gesmolten boter

9 blaadjes gelatine

50 gr. poedersuiker (of meer als je van erg zoet houdt)

3 eetlepels citroensap

600 gr. roomkaas

300 gr. Griekse yoghurt (10% vet)

 

Zo maak je het: 

Verkruimel de Bastogne koekjes.

Dat kan heel snel in een keukenmachine. Als je die niet hebt, doe de koekjes dan in een stevig plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller. 

Voeg de gesmolten boter toe aan de verkruimelde koekjes. 

Vet de springvorm in en bekleed zowel de bodem als de zijkanten met bakpapier. 

Doe het boter-koekjesmengsel in de springvorm. 

Druk goed stevig aan. Dit gaat het gemakkelijkst met de onderkant van een glas. 

Zet de springvorm even in de diepvries (de koelkast kan ook) 

Week de gelatineblaadjes vijf minuten in koud water. 

In de tussentijd weeg je de roomkaas en de Griekse yoghurt af in een mengkom.

Voeg de poedersuiker toe aan de kom. Mix met een handmixer totdat het een geheel wordt. 

Zet een steelpannetje op het vuur met het citroensap. Verwarm even op middelhoog vuur.

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het warme citroensap.

Laat ze al roerend oplossen en draai dan het vuur uit. 

Voeg de citroen-gelatine toe aan de mengkom met het yoghurt mengsel en mix opnieuw totdat alles goed vermengd is. 

Neem de springvorm uit de diepvries en schenk het yoghurt-roomkaas mengsel er in.  

strijk de bovenkant glad. 

Zet de taart nu minimaal drie uur in de koelkast om op te stijven. 

Decoreer naar wens.

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.