Bangbang zalm met gebakken gnocchi

Haal die airfryer eens wat vaker van de plank! Deze Bangbang zalm is overheerlijk! 😋 En als je dan toch aan het airfryen bent, gooi dan ook meteen die gnocchi erbij! 

Natuurlijk kun je dit gerecht ook in de oven maken als je geen airfryer hebt. Je moet dan wel wat meer tijd nemen denk ik. 

Dit heb je nodig:   Voor 2 personen

Voor de gnocchi:

400 gram gnocchi (koelvers)

1 theelepel oregano gedroogd

Peper en zout naar smaak

1 eetlepel olijfolie

Voor de zalm:

2 zalmmoten 

1 theelepel cajun kruiden

0,5 theelepel knoflookpoeder

peper en zout naar smaak

1 theelepel olijfolie

Voor de Bangbang saus:

1,5 eetlepel yogonaise (of mayonaise)

0,5 eetlepel sweet Chili saus

0,5 eetlepel sriracha

Voor erbij:

4 handjes babyspinazie

besprenkeld met olijfolie en citroensap 

 

 

En zo maak je het:

Doe de gnocchi in een kom of in een ziplock zakje. 
Voeg de specerijen en de olijfolie toe en hussel goed door elkaar. 
Doe in de airfryer en bak op 200gr. C voor 8 minuten.

Snij de zalmmoten in hapklare stukken. 
voeg de specerijen en de olijfolie toe. 

Haal de gnocchi uit de airfryer en zet even aan de kant.

Doe de zalm in de airfryer voor ongeveer 3 minuten.
Draai om en bak nog een een minuut of 2.

In de tussentijd maak je de Bangbang saus door de ingrediënten met elkaar te mengen in een kommetje. 

Leg een bedje van babyspinazie op de borden. 
Sprenkel er wat olijfolie en citroensap overheen en optioneel een snufje zout.

Leg de gnocchi er op. 

Verdeel wat van de Bangbang saus over de zalm er leg ook die erbij. 

De rest van de saus serveer je er apart bij. 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.