Stokbrood met gerookte zalm en dille-mayonaise

Wat te doen met dat restje stokbrood? 
Ik weet wel iets! 

Als ik aan gerookte zalm denk dan denk ik ook meteen aan dille. 
Dille is echt mijn favoriete kruid. Heerlijk friszoet en licht pittig geeft een kleine hoeveelheid dille al enorm veel smaak aan een gerecht. 
Dille is heerlijk in combinatie met vrijwel alle soorten vis, dus verwerk ik het zonder schaamte zo vaak mogelijk als er vis op tafel komt. Zo ook bij dit stokbrood met gerookte zalm. 
Als je geen verse dille in huis hebt, gebruik dan gedroogde dille. Dat smaakt ook prima!


De ingrediënten:           (voor 2 stokbroodjes)

2 stokbroodjes  

Roomkaas

komkommer in plakjes

rucola sla

gerookte zalm

versgemalen peper

voor de dille-mayonaise:

1,5  eetlepel mayonaise

1 theelepel mosterd

1 eetlepel verse dille fijngesneden (Of 1 theelepeltje gedroogde dille)

beetje limoensap (of citroensap)


En zo ga je te werk:

Meng de ingrediënten voor de dille-mayonaise in een kommetje.

Snij de stokbroodjes open.

Besmeer een helft met roomkaas.

Op de roomkaas leg je een flinke hand rucola.

Dan leg je er plakjes komkommer op. 

Vervolgens een royale hoeveelheid gerookte zalm.

maal er wat peper uit de molen op.

Verdeel de dille-mayonaise over de zalm. 

Als laatste drizzel je er nog een paar druppels limoensap (of citroensap) over. 

Klap het stokbrood dicht en serveer meteen. 

 

Smakeijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.