Cake van gecondenseerde melk met mango

Deze cake steelt de show op iedere tafel. 
toch is hij super simpel om te maken. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig en dat is inclusief de mango!

Deze cake is vrij stevig en compact. Ik hou daar wel van. Bovendien is hij niet te zoet. We voegen namelijk afgezien van de suiker in de gecondenseerde melk zit geen suiker meer toe. Je kunt natuurlijk altijd extra suiker toevoegen als je wel een zoetekauw bent. 

 

Dit heb je nodig:  voor een cake van rond 22cm

1 blikje gecondenseerde melk, gezoet (397gr)

360 gram zelfrijzend bakmeel (of als je die niet hebt, patentbloem + 1 theelepel bakpoeder) 

60 gram boter gesmolten

4 eieren

1 mango in plakjes 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170gr. C

Vet een springvorm van rond 22cm in met boter of bakspray en bekleed de bodem en de randen met bakpapier.

Doe de boter, de gecondenseerde melk en de boter in een mengkom en mix met een handmixer tot een egaal glad mengsel. 
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix opnieuw. 

Giet het beslag in de springvorm en schuif in het midden van de oven. Bak de cake goudbruin en gaar in ongeveer 40 minuten. 
Test met de saté prikker methode of de cake gaar is. 

Haal uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen. 
Garneer met de plakjes mango en eventueel een paar blaadjes munt. 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.