Frittata met cherrytomaatjes

 

Een frittata is het ideale gerecht om je restjes in te verwerken. 

Dus, ligt je koelkast vol met restjes groente, een beetje vlees van de vorige dag of zelfs een restje pasta, dan is een frittata je beste vriend. 

Laat je fantasie de vrije loop. Er kan hier niet veel mis gaan. 

In dit recept verwerkte ik o.a. wat cherrytomaatjes,  een stukje Pamezaan dat ik nog had liggen en wat plakjes rauwe ham. 

 

De ingrediënten:      (voor 2 personen) 

4 eieren

1 scheutje melk

peper uit de molen

handje cherrytomaatjes

1 handje Parmezaan geraspt

een paar plakjes rauwe ham in reepjes gesneden

1 bolletje mozzarella

Italiaanse kruiden (gedroogd)

2 theelepels groene of rode pesto naar smaak

wat gehakte peterselie of basilicumblaadjes om te garneren

olijfolie om je schaaltje in te vetten

(ik gebruikte voor twee personen een schaaltje van 10x20cm.)

 

En zo ga je te werk: 

Verwarm je oven op 180 graden C. 

Vet het schaaltje in met een beetje olijfolie.

kluts de eieren met het scheutje melk 

voeg wat peper uit de molen toe en flink wat Italiaanse kruiden. 

Snij de rauwe ham in reepjes en de mozzarella in plakjes.

Giet het ei mengsel in het schaaltje. 

Verdeel de rauwe ham erover en de groene of rode pesto. 

Leg de plakjes mozzarella er bovenop. 

Strooi er vervolgens de geraspte Parmezaan overheen en verdeel de tomaatjes erover.

Schuif het schaaltje in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. 

Afhankelijk van je oven check je na twintig minuten even of het klaar is. 

Als de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten is is het gaar. Voeg als je twijfelt nog vijf minuten oventijd toe.

Zet vervolgens nog even de grill aan voor een minuut of twee voor een knapperig korstje. 

Garneer met gehakte peterselie of een paar basilicumblaadjes. 

 

Je kunt dit gerecht ook als lunch eten. Serveer er dan een groene salade bij. 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.