Kisir stijl couscous 

Couscous in Kisir stijl. 

Ik vind couscous heerlijk om mee te koken. Het is veelzijdig, lekker en, ook niet geheel onbelangrijk, klaar binnen 10 minuten!

Deze variant is op smaak gebracht met tomatenpuree en harissa en heeeel veel groente! 

Dit heb je nodig:  voor 4 personen (als hoofdgerecht)

250 gram couscous

3 gehoopte eetlepels tomatenpuree 

1 eetlepel harissa (of meer naar smaak)

peper en zout naar smaak

1 pakje halloumi in plakjes van 0,5 cm dik 

1 gele paprika 

1 groene paprika 

1 rode paprika, allemaal in kleine blokjes

4 tomaten in blokjes

1 hand vol noten naar keuze, geroosterd in een droge pan 

0,5 komkommer in blokjes

0,5 bosje krulpeterselie grof gehakt

0,5 bosje munt grof gehakt

Sap en zest van 1 citroen

de pitjes van 1 granaatappel 

Extra vergine olijfolie 

 

En zo maak je het:

Snij alle groenten en zet aan de kant.

Doe de couscous in een kom met de tomatenpuree en de harissa en een snuf peper en zout.

Kook water in de waterkoker en giet over de couscous totdat deze helemaal onder staat  het water moet ongeveer een centimeter hoger staan dan de couscous. 
Dek de kom af en laat 10 minuten wellen.

In de tussentijd bak je de halloumi in een pan met een klein beetje olijfolie. 
Zet het vuur niet te hoog, want halloumi brandt snel aan. 

Roer de couscous los met een vork. 
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de couscous. De groene kruiden en de granaatappelpitjes voeg je als laatste toe. 

Breng op smaak met (meer) citroensap, olijfolie en peper en zout. 

Schep de couscous op een grote schaal. 

Leg de halloumi er op en serveer meteen.

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.