Sinaasappel koekjes

Dit zijn misschien wel de meest simpele koekjes die je ooit gemaakt hebt, maar man oh man wat komt daar voor een smaak en geur vanaf! 
Hmmmm! 
Voor mij de ideale verhouding tussen zoet en ik zou bijna zeggen een beetje "zestig". 
Je maakt best 2 batches in een keer 😉

 

De ingrediënten:    Voor ongeveer 20-25 koekjes

125 gram boter op kamertemperatuur

70 gram suiker

2 eidooiers

Zest van 2 sinaasappels 

200 gram patentbloem 

1 theelepel bakpoeder

0,25 theelepel zout

 

En zo maak je het:

Meng de boter en de suiker in een kom en mix met een handmixer totdat je een romig luchtig mengsel hebt.

Voeg de eidooiers toe en mix opnieuw totdat ze helemaal opgenomen zijn.

Voeg de zest toe en mix opnieuw.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de kom. 
Meng met een houten lepel totdat je een gladde deegbal hebt. Indien te vochtig voeg je nog een eetlepel bloem toe.

Kneed met je handen nog even door.

Verpak de deegbal in plasticfolie en leg twintig minuten in de koelkast om een beetje op te stijven.

Verwarm in de tussentijd je oven voor op 175 gr. C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Neem het deeg uit de koelkast en vorm er 20-25 balletjes van van gelijke grootte.

Leg ze op de bakplaat en laat ongeveer 2,5 cm ruimte tussen de balletjes vrij.

Schuif in het midden van je oven voor 15-17 minuten.

Laat afkoelen en geniet! 

 

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.