Fluffy roereieren op toast 

Wat is er nu zo bijzonder aan roereieren hoor ik je denken... nou, niets 😂 behalve dat ze erg lekker zijn.

Waarom ik dan toch dit super simpele recept plaats?
Ik heb gemerkt dat het niet voor iedereen zo eenvoudig is om lekker smeuïge roereieren op tafel te zetten. 
Daarom geef ik jullie twee tips:

1. Voeg 1 eetlepel melk toe per 2 eieren.

2. Heb geduld 

That's it.

Dus hoe maak je nu zo'n lekker smeuïg roereitje?

Maak eerst de toast en leg die op een bord.

Klop twee eieren los in een kommetje met een snufje peper en zout naar smaak. Voeg een eetlepel melk toe en meng goed. 
Zet een pan met anti aanbaklaag op laag vuur.

Smelt een klontje boter in de pan. 

Voeg de geklutste eieren toe. Wacht 5 seconden en trek dan langzaam strepen in de pan met een rubberen spatel. Van boven naar beneden, van links naar rechts en andersom. Ga niet als een dolle liggen roeren, dan drogen je eieren meteen uit. 
Beweeg de spatel gewoon rustig door de pan. Vouw de eieren rustig over elkaar heen met de spatel tot je een smeuïge massa hebt. Twee eieren hebben niet meer nodig dan 60 seconden. Zet na 60 seconden meteen het vuur uit. 
Wil je je eieren toch liever nog wat langer bakken, blijf ze dan nog even omscheppen in de warme pan, maar weg van het vuur. 
Schep op de toast en verdeel er eventueel wat peterselie of bieslook over. 

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.