Cajun pasta met kipballetjes

It's time to spice up your life! 😅 Het is tijd voor deze lekker pittige Cajun pasta met kipballetjes! 


Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

350-400 gram penne pasta

Voor de saus:

1 scheutje olijfolie om te bakken 

2 paprika's in reepjes (ik nam rood en groen)

1 grote rode ui in halve maantjes 

3 teentjes knoflook fijngehakt

200 gram huttenkäse 

4 puntjes smeerkaas (La vache qui rit) 

2 eetlepels tomatenpuree 

1 flinke theelepel paprikapoeder gerookt

1 flinke theelepel Cajun kruiden (of meer 😊)

peper en zout naar smaak

Voor de kipballetjes:

350 gram kipgehakt

1 theelepel Cajun kruiden

1 theelepel paprikapoeder gerookt

peper en zout naar smaak

1 lente-uitje in dunne ringetjes 

1 handje paneermeel

 

En zo maak je het: 

Kook de penne beetgaar en giet hem af, maar bewaar een kopje van het pastawater. 

Doe alle ingrediënten voor de kip in een kom en meng goed door elkaar. Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot. 
Doe een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak de balletjes op een zacht vuurtje goudbruin en gaar. Draai ze regelmatig om. 
Schep ze op een bord en zet even aan de kant. 

Voeg indien nodig nog een scheutje olijfolie toe aan de pan. Doe de paprika en de ui erbij.

Bak even goed aan. 
Voeg dan de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 
Voeg de tomatenpuree, de Cajun kruiden, het paprika poeder en peper en zout toe. Even goed aanbakken.  

Zet het vuur uit. Doe alles ingrediënten uit de pan over in een blender. Voeg ook de Hüttenkäse, de puntjes La vache qui rit en het pastawater toe. Blend alles tot een gladde saus. (Met de staafmixer kan dat natuurlijk ook als je geen blender hebt.) 

Doe de saus terug in de pan. Voeg de kipballetjes toe en warm weer even op. 
Voeg de pasta toe aan de saus en roer alles goed door.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.