Chocolade taart met maar drie ingrediënten

Ja! Deze taart maak je met maar 3 ingrediënten, nou ja, 4, ik had de boter niet meegeteld 😉5waarvan 1 ingrediënt misschien wel verrassend voor je zal zijn, maar geloof me, dit maakt deze taart zo heerlijk smeuïg.... ik heb het natuurlijk over zoete aardappel !  

Deze veelzijdige groente doet het namelijk ook verrassend goed in zoete gerechten! En nee, je proeft geen zoete aardappel in je taart 😉

Probeer het eens, je zult versteld staan!  

 

Dit zijn de ingrediënten   Voor 1 taart van rond 22cm. 

Voor de bodem: 

250 gram digestieve koekjes (of andere koekjes)

een paar eetlepels gesmolten boter

Voor de chocolade vulling: 

200 gram pure chocolade

750 gram zoete aardappel

 

En zo maak je het:

Vet een springvorm in met een klein beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. 

Doe de koekjes in een blender en maal ze fijn. (of doe ze in een plastic zakje en sla ze fijn met je deegroller 😜)

Voeg beetje bij beetje wat gesmolten boter toe totdat de kruimels licht aan elkaar blijven plakken als je er in knijpt. 

Vedeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de onderkant van een glas. 

Druk de randjes aan de zijkan ook iets omhoog zodat de vulling er straks niet uit loopt. 

 

Zet in de koelkast om een beetje op te stijven. 

 

In de tussentijd schil je de zoete aardappel en snij je deze ik blokjes. Kook ze in een bodempje water totdat ze zacht en gaar zijn. 

Giet af en laat een klein beetje afkoelen. 

 

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. 

 

Doe de zoete aardappel en de  chocolade in een blender en blend in een minuut of twee tot een romige pasta. 

 

Neem de springvorm er weer bij en doe de vulling er in. Verdeel deze goed en zet het geheel vervolgens terug in de koelkast om op te stijven. 

Na een uurtje of twee zal de taart voldoende opgesteven zijn. 

verdeel er optioneel nog je gewenste toppings overheen, bivoorbeeld, fruit, meer chocolade etc. 

 

 

Eet smakelijk!