Orzo salade met kip kofte

Vandaag heb ik voor jullie deze heerlijke Orzo salade met kip kofte De salade heb ik lekker fris gehouden met veel verse kruiden, citroensap en natuurlijk de heerlijke olijfolie van @eleogreece. Met de flink gekruide kip kofte als hartige tegenhanger zet je in no time een heerlijk, uitgebalanceerd gerecht op tafel. Dat wordt smullen!! 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Voor de kip kofte:

500 gram kipgehakt

2 eeltepels olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel chiliflakes

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel munt gedroogd 

2 eetlepels maizena

Voor de orzo: 

400 gram orzo 

olijfolie

Sap van 1 citroen

10 blaadjes verse munt in fijne reepjes gesneden

10 blaadjes basilicum in fijne reepjes gesneden

0.5 bosje verse peterselie, fijngehakt

peper en zout naar smaak 

3 handjes vol cherrytomaatjes, gehalveerd 

1 rood uitjes in hele dunne ringetjes 

2 kleuren paprika in blokjes of ringetjes gesneden

0.5 kokommer in halve maatjes  

Optioneel: 

Wat blaadjes basilicum om te garneren. 

 

En zo maak je het: 

 

Zet een grote pan water op het voor voor de orzo. 

Verwarm de oven voor op 220gr. C

Als je houten spiezen gebruikt week je die eerst een minuut of tie in water zodat ze straks in de oven niet verbranden. 

 

Meng het kipgehakt met de specerijen en de maizena.  

Verdeel het in acht gelijke delen. 

Rol van elk deel een soort van worst tussen je handen. 

De maizena zal ervoor zorgen dat het vlees goed aan elkaar blijft plakken. 

Steek de houten spies er in en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.. 

Ga zo door totdat je acht spiezen hebt gemaakt. Zorg er voor dat de spiezen allemaal ongeveer even dik zijn zodat ze straks allemaal tegelijk gaar zijn. 

Schuif de spiezen in het midden van de voorverwarmde oven voor een minuut of 20 of totdat deze goudbruin en gaar zijn. 

 

Kook in de tussentijd de orzo volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. 

Giet af en spoel met koud water om af te koelen. 

Voeg de groenten en de verse kruiden toe aan de orzo en roer goed door. 

Breng op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. 

 

Serveer direct. 

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.