Thaise viskoekjes 

Misschien denk je dat ze heel moeilijk te maken zijn, maar niets is minder waar. Met een paar simpele ingrediënten zet jij zelf deze lekkere viskoekjes op tafel. Ze smaken net zoals in je favoriete Thaise restaurant! Ik ga er dan even vanuit dat je kant en klare rode curry pasta gebruikt. Deze kun je natuurlijk ook zelf maken, maar dat is even een werkje, bovendien smaken de meeste curry pasta's uit een potje helemaal prima!

Ik gebruik in dit recept ook een kant en klare rode curry pasta. De mijne is van het merk Koh Thai. 

Wat de vis betreft kun je alle kanten op. Ik zou geen heel delicate vis gebruiken voor dit recept, want dat proef je er straks niet meer in terug. 

Elke simpele witvis is prima. Deze mag ook best uit de diepvries zijn. Laat hem dan wel eerst helemaal ontdooien en dep hem droog voordat je ermee aan de slag gaat. 

Ik gebruikte voor dit recept ook diepvries vis, namelijk koolvisfilets. Aan zich niets bijzonders, maar door de toevoegingen smaakt deze straks helemaal prima!

 

De ingrediënten:        voor ongeveer 12 viskoekjes

 

Voor de vispasta: 

4 diepvries koolvisfilets zonder graatjes  (helemaal ontdooid en drooggedept.) 

3 eetlepels rode curry pasta

1 eetlepel limoensap

1 eetlepel vissaus

1 ei 

1 hand vol korianderblaadjes (of selderijblaadjes of platte peterselie als je niet van koriander houdt)

Aan de gemalen "vispasta" toevoegen: 

40 gram maïzena 

10 sperziebonen in kleine stukjes gehakt (lente-uitjes mag ook als je geen boontjes hebt)

Om te bakken: 

Scheut zonnebloemolie (of vergelijkbaar)

Erbij: 

Dipsaus naar keuze, bijvoorbeeld sweet chilisaus

Een paar blaadjes koriander (selderij of peterselie) 

partjes limoen 

 

En zo maak je het: 

Doe alle ingrediënten voor de vispasta in de keukenmachine (een vijzel kan ook, maar werk dan in porties) 

Maal totdat je een soort van vispasta hebt. 

Doe de pasta in een kom. Voeg de boontjes oe en de maïzena. 

Roer goed door zodat alle maïzena goed opgenomen is. 

Zet een pan met een klein laagje olie op middelhoog vuur. 

Maak met een ijsschep balletjes van de vispasta. Druk ze een beetje platter met je hand en bak ze in porties om en om in de olie. 

Reken op twee minuten per kant. 

 

Serveer er een dipsaus bij, bijvoorbeeld sweet chilisaus, wat blaadjes koriander en wat partjes limoen. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.