Groenten van de bakplaat met worst 

Zo simpel, maar toch zet je iets heel moois op tafel. Dat doe ik dan ook letterlijk. 

Ik zet de bakplaat zo op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Ik gebruikte hier verschillende soorten groenten, sperziebonen, paprika, ui en tomaat. 

Neem gerust wat je zelf lekker vindt. Hou er wel rekening mee dat je sommige groenten het best even voor kunt koken zodat alles tegelijk gaar is. (bijvoorbeeld broccoli, bloemkool)

De aardappeltjes kook je ook even voor, dus dat kun je net zo goed in een pan doen.

 

De ingrediënten:        voor 3 personen

Olijfolie om te bakken

400 gram vastkokende aardappels geschild en in stukjes van ongeveer 3x3cm.  

(krieltjes zijn natuurlijk ook prima)

1 rode paprika in grove stukken

1 hand vol cherrytomaatjes gehalveerd 

1 grote ui in grove stukken

200 gram sperziebonen 

3 braadworsten, naar keuze rund of varken

peper en zout naar smaak

2 theelepels (in totaal) gedroogde kruiden zoals Herbes de Provence, of basilicum, oregano en tijm.

Optioneel garneren met vers gehakte peterselie. 

 

En zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 200 graden C. 

Zet een grote pan water op het vuur en kook de aardappel stukjes ongeveer 8 minuten voor. 

Zo'n vier minuten voor het eind van de kooktijd kun je de groenten toevoegen die voorgekookt moeten worden, bijvoorbeeld de broccoli of bloemkool en in mijn geval de sperziebonen. 

Giet af en zet even aan de kant. 

Bak de worsten in een klein beetje olijfolie even aan in een pan. Dit is alleen voor de kleur. Ze hoeven niet gaar te zijn, ze garen zo meteen in de oven. 

Leg bakpapier op je bakplaat. 

Verdeel de aardappeltjes  en de groenten er over. Voeg de gedroogde kruiden toe. Besprenkel met olijfolie en peper en zout en meng goed door elkaar. 

Leg de worsten er bovenop en sprenkel er nog wat olijfolie over. 

Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 35 minuten. 

Draai de worsten halverwege 1 x om. 

Check even of alles gaar is, zo ja strooi er dan wat vers gehakte peterselie over en serveer!

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.