Luikse wafels

Lekkere Luikse wafels volgens oma's recept! 
Ze zijn knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen met hier en daar een knisperend parelsuikertje 😋😋 

 

Dit heb je nodig:    Voor 16 wafels 

150 ml lauwwarme melk

1 zakje vanillesuiker

1 zakje gist (7gr)

500 gram bloem

3 kleine eieren (of 2 grote)

1 snufje zout 

250 gram boter op kamertemperatuur 

180 gram parelsuiker 


En zo maak je ze:

Voeg de vanillesuiker en de gist toe aan de melk.

Roer goed door en zet aan de kant. Wacht een minuut of vijf tot het gaat schuimen.

Doe de bloem in een grote mengkom.

Voeg het gistmengsel, de eieren en het zout toe aan de bloem. 

Kneed met een mixer met deeghaken (of in de machine) tot een homogene bal. 

Dek de kom af met plasticfolie en een schone theedoek en en laat 30 minuten rijzen. 

In de tussentijd snij je de boter in kleine stukjes. 

Neem het deeg er weer bij. Kneed de boter erdoor met je handen. Het zal kleverig zijn, maar dat komt straks helemaal goed. 
Voeg als laatste de parelsuiker toe en kneed opnieuw goed door. 

Verdeel het deeg in 16 porties en rol er kleverige balletjes van. 
Leg ze op een bebloemd vel bakpapier. 
Dek opnieuw af met plasticfolie en een schone theedoek en laat nog een keer 30 minuten rijzen. 

In de tussentijd verwarm je het wafelijzer en vet je het in met een klein beetje boter. 

Bak de wafels totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden en de suiker iets gekarameliseerd is. 

Bij mij duurde dat een minuut of vier per ronde.

Laat de wafels afkoelen op een rooster. 
Als je er zo lang vanaf kunt blijven 😜

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.