Wok groenten met biefreepjes 

Heb je niet veel zin om lang in de keuken te staan, maar wil je toch een verantwoorde maaltijd op tafel zetten? Ga dan wokken! Het is letterlijk klaar in een paar minuten. 

Ik serveer er hier witte snelkookrijst bij, die heeft zo'n acht minuten nodig. 

In die tijd kun je ook klaar zijn met wokken. Heb je liever noedels? Geen probleem. Die kunnen nog sneller klaar zijn. Alles bij elkaar denk ik dat je twintig minuten nodig heb voordat je aan tafel kunt. Dat is toch niet slecht!

En op de smaak zul je niet inleveren! 

 

De ingrediënten:         Voor 2 personen

wokolie of zonnebloemolie om te bakken 

1 teentje knoflook

1 entrecote (of ander goed stukje bief) in reepjes (ongeveer 180 gram)

wok groenten naar keuze, ik gebruikte:

0,5 gele paprika in reepjes 

0,5 rode paprika in reepjes 

1 winterwortel in dunne plakjes gesneden

1 stengel bleekselderij in halve maantjes 

1 ui in grove stukken gesneden  

Voor de saus: 

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels oestersaus

1 theelepel suiker

180ml water 

0,5 eetlepel maïzena gemengd met 0,5 eetlepel koud water

peper en zout naar smaak

 Voor de saus: 

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels oestersaus

1 theelepel suiker

180ml water 

0,5 eetlepel maïzena gemend met 0,5 eetlepel koud water

peper en zout naar smaak

Erbij: 

witte rijst

optioneel:

garneer met koriander blaadjes of selderijblad en sesamzaadjes 

 

En zo maak je het: 

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Giet af indien nodig en laat staan met het deksel op de pan. 

Meng de maïzena en de halve eetlepel water in een kommetje. 

Voeg alle ingrediënten voor de saus hier aan toe, behalve de 180ml water. 

Voeg twee eetlepels van de het saus mengsel toe aan het vlees en laat de reepjes vlees 

15 minuten marineren op kamertemperatuur. 

Voeg de overgebleven 180ml water toe aan de rest van het saus mengsel en meng goed.  

Snij alle groenten en hou daarbij de ui apart.

Doe de olie in de wok en verwarm deze op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak voor 15 seconden. Roer goed, anders bakt  deze meteen aan. Voeg de ui toe en bak voor een minuut.

Blijf roeren. 

Voeg het gemarineerde vlees toe en bak een minuut mee. 

Voeg de overige groenten toe en bak maximaal twee minuten mee. Blijf goed roeren. 

Voeg de saus toe en warm nog even goed door. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.  Zodra de saus ingedikt is ben je klaar. 

Zet het vuur uit en neem de wok meteen van het vuur. 

Schep de rijst in kommetjes, verdeel het groente en vlees mengsel er over en garneer met koriander blaadjes en sesamzaadjes. 

Serveer meteen. 

 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.