Rijstpannetje met gehakt

Ik hou wel van eenpansgerechten. Ze zijn simpel om te maken, hebben veel smaak en bezorgen je zo min mogelijk afwas. Win, win, win zou ik zeggen!

Deze keer ging ik voor kruidige rijst met gehakt en courgette. 

De ingrediënten: voor 3-4 personen

olijfolie om te bakken

400 gram rundergehakt

250 gram Basmati rijst 

1 kleine courgette in dobbelsteentjes

1 runder bouillonblokje

1 klein blikje tomatenpuree 

600ml water 

1 ui gesnipperd

1 teentje knoflook gesnipperd

1 theelepel paprikapoeder 

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel uienpoeder

0,5 theelepel chilipeper 

Peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

Fruit de ui in de olie.

Voeg alle gedroogde specerijen toe en bak even mee.

Voeg de knoflook toe.

Voeg het gehakt toe en rul het.

Als het gehakt bijna gaar is voeg je de tomatenpuree toe. bak even goed aan. Voeg de courgette toe. 

Voeg de rijst toe, het water en het bouillonblokje. 
Breng aan de kook en zet dan het vuur lager.

Laat onafgedekt zachtjes pruttelen en roer af en toe.

Als de rijst alle water heeft opgenomen zet je het vuur uit, dek je het af en laat je het nog tien minuten staan.

Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. 

Serveer met een fris groene salade.

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.