Flatbread met crispy kipfilet 

Vandaag heb ik weer een heerlijk receptje voor jullie. Het ziet er misschien uit als een zonde, maar het is eigenlijk best wel gezond. De kip is namelijk gebakken in de oven en niet gefrituurd. Bovendien serveer je er een berg groente bij en geen saus 🙌🏼

 

De ingrediënten:   Voor 2 personen

2 kipfilets, elk in 3 of 4 reepjes gesneden

0,5 theelepel chilipoeder 

peper en zout naar smaak

1 ei losgeklopt

2 handjes cornflakes naturel 

olijfolie of bakspray 

2 flatbreads

250 gram witte kool salade (eigen recept staat ook op de site)

komkommer, paprika, augurk, radijs, een paar blaadjes sla of iets dergelijks. 

wat ingelegde rode ui (eigen recept staat ook online)

 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220gr. C

Doe de cornflakes in een ziplock zakje en maal ze een klein beetje fijner door er met de deegroller overheen te rollen. (Slaan mag ook😜)

Bak de flatbread een paar minuten af in de oven en laat vervolgens een beetje afkoelen. 

In de tussentijd dep je de kip droog met keukenpapier, kruid je deze royaal met chilipoeder, peper en zout en haal je deze vervolgens door het losgeklopte ei.

Daarna doe je de kip in het ziplock zakje bij de geplette cornflakes. Hussel even goed door elkaar zodat alles goed bedekt is met een laagje cornflakes. 

Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier, spray er een klein beetje olijfolie of wat bakspray overheen en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. 

In de tussentijd leg je al wat witte kool salade en de overige groenten naar keuze op of bij de flatbreads. 

Check of de kip goed gaar is en leg ze vervolgens op de witte kool.

Maak af met wat augurken en ingelegde rode uitjes. 

Ik vindt persoonlijk dat deze sappige kip met groenten geen saus meer nodig heeft, maar het staat je natuurlijk vrij om wat bbq saus of cocktail saus of whatever toe te voegen. 

 

 

 Eet smakelijk!