Ijsbergsla stamppot met een twist

Laten we het eens hebben over die twist. Waar zit hem die twist nou in?
Ijsbergsla stamppot is een relatief licht gerecht dat ook in de zomer goed te eten is. 
Met deze koude dagen vond ik dat wat te koeltjes aandoen. Ik had het gevoel dat ik iets verwarmends nodig had. Iets hartigs. 
Zo gezegd zo gedaan.

Ik toverde deze stamppot om door het toevoegen van wat echte winterse smaken als uitgebakken spekjes, rozemarijn, pijnboompitten, gebakken ui, ketjap , balsamico azijn en Cheddar.

En zo zette ik een frisse knapperige ijsbergsla stamppot op tafel met een winterse twist. 
Wat is dat een lekkere combinatie geworden! 😋

Dit is wat je nodig hebt:   Voor 4 personen 

1 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken

1 krop ijsbergsla, gewassen en in dunne reepjes 

1 ui gesnipperd

300 gram spekjes

1,5 eetlepel ketjap

1 eetlepel balsamico azijn

1 theelepel rozemarijn gedroogd 

1 klein handje pijnboompitten 

150 ml melk 

een paar klontjes boter 

1 hand vol geraspte Cheddar kaas 

peper en zout naar smaak

 

En zo maak je het: 

Zet de aardappelen op op middelhoog vuur in een pan met koud water en kook ze gaar.

In de tussentijd bak je de spekjes in een koekenpan samen met de ui.

Als de spekjes bijna gaar zijn voeg je de rozemarijn, de pijnboompitjes, de balsamico en de ketjap toe. Bak even goed mee.

Verwarm de melk.

Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Voeg de boter en de melk toe. Voeg drie kwart van het spekjes mengsel toe. De rest hou je achter om te garneren.

Meng op het laatst de Cheddar erdoorheen. Breng op smaak met peper en indien nodig zout. 

Serveer meteen.

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.