Regenboogsalade met gegrilde kip

Ik kan soms zo blij worden van een salade. 

Heb jij dat nou ook? 

Voor een lekkere salade mag je mij wakker maken. Zomer of winter, dat doet er niet toe!

Ik probeer altijd zo veel mogelijk kleuren, smaken en texturen toe te voegen. 

Als je van alles iets toevoegt, dan voelt het "af" . Alsof het allemaal samenkomt in de kom, snap je wat ik bedoel?  

Met het recept kun je natuurlijk naar wens variëren. Niets moet, alles kan. 

Wees niet bang om er je eigen draai aan te geven. 

 

Voor de salade van de afbeelding gebruikte ik het volgende:      (per persoon)

2 flinke handen vol jonge bladspinazie (alle andere sla soorten kunnen natuurlijk ook)  

1 hand vol cherrytomaatjes gehalveerd

1 hand vol blauwe bessen

1/2 gele paprika in stukjes

1/3 komkommer in plakjes 

1/4 rode ui in dunne ringetjes

1 kipfilet 

peper en zout 

1 theelepel Herbes de Provence 

Olijfolie om te bakken 

Voor de dressing: 

Olijfolie

Citroensap 

peper en zout naar smaak

Voor de peterselie mayonaise: 

1 theelepel mayonaise

vers gehakte peterselie

Klein beetje citroensap 

Om te garneren: 

Handje peterselie, vers gehakt. 

 

En zo maak je het: 

Zet een grillpan op middelhoog vuur en laat deze heet worden. 

Smeer de kipfilet in met een beetje olijfolie. 

Voeg de Herbes de Provence toe en masseer een beetje in de kipfilet.  

Gril de kipfilet een paar minuten per kant totdat deze goudbruin en gaar is.    

Neem uit de grillpan en bewaar even op een bordje onder een stuk aluminiumfolie. 

Je kip blijft zo lekker warm en mals. 

Doe de sla onder in de kom. 

Verdeel de andere groenten er over. 

Maak een simpele dressing van 1 deel citroensap en twee delen goede olijfolie. 

Voeg peper en zout toe naar smaak. 

Giet de dressing over de groenten en de sla.

Neem een beetje mayonaise en voeg er wat peterselie en een klein beetje citroensap aan toe. 

Neem de kip erbij en snij in plakjes. 

Leg de plakjes kip boven op je salade. 

Verdeel de peterselie-mayonaise er over. 

Garneer met de rest van de peterselie. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.