Lauwwarme Nacho schotel

Op warme zomerdagen heb ik vaak geen zin om lang in de keuken boven het fornuis te staan.

Deze Nacho schotel is dan een uitkomst.  In minder dan twintig minuten kan hij op tafel staan en de tijd die je achter het fornuis staat is minimaal. 
Misschien is het niet altijd de gezondste keuze, maar het gaat om de balans, toch? 
Bovendien gooi ik er letterlijk een hele berg groenten overheen, dus dat maakt het dan toch alweer een beetje goed nietwaar? 
En wat zit er allemaal onder die berg groenten?
Om te beginnen Nacho's natuurlijk. De naturel versie wel te verstaan, anders wordt het veel te zout. 
Daarop komt een laag pittig gekruid mager rundergehakt met een beetje geraspte kaas erover. Tot slot de hele berg groenten en dat kan van alles zijn. 

Tomaatjes, alle kleuren paprika, mais, komkommer, rode ui, kidneybonen etc. etc. 
Kijk wat je zelf lekker vindt om rauw te eten. 
Ik ga de groenten namelijk niet verwarmen. Ik voeg ze pas toe helemaal aan het einde, nadat het gerecht een minuutje onder de grill heeft gestaan  

Stel je voor; lauwwarme knapperige Nacho's met pittig gekruid gehakt, gesmolten kaas en lekker knapperige groenten.... en dat allemaal in één hap! 
Succes gegarandeerd!

 

De ingrediënten:            voor 3 tot 4 personen

1 zak à 200 gram nacho's naturel (licht gezouten)

400 gram mager rundergehakt

Olijfolie om te bakken

peper en zout (naar smaak)

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel uienpoeder

1 theelepel komijnpoeder

snuf chilipoeder of cayennepeper  (naar smaak)

1 flinke eetlepel tomatenpuree (of 1 klein blikje)

1 handje geraspte kaas 

Groenten naar keuze, ik gebruik meestal;

1/2 komkommer in blokjes

1 ,5 paprika, gemengde kleuren in blokjes

20 cherrytomaatjes in kwarten

1 klein blikje mais uitgelekt 

1 rode ui in halve ringen

1/2 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld

 

Hoe ga je te werk:

Verwarm de grill op 180 graden en bekleed een bakplaat (ik gebruikte een kleine plaat van ongeveer 25x35) met bakpapier. Verdeel de Nacho's over de schaal en zorg dat de bodem helemaal bedekt is.

Snij alle groenten die je wilt gebruiken in blokjes. Snij de rode ui in halve maantjes. 
Giet de mais af. Giet de kidneybonen af en spoel met koud water. Hou de rode ui even apart. 
Doe alle overige groenten in een grote kom en meng ze door elkaar.

Zet een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Doe een scheutje olijfolie in de pan. 
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg tijdens het bakken de specerijen en peper en zout toe naar smaak.
Als het gehakt lichtbruin gekleurd is maar nog niet helemaal gaar dan voeg je de tomatenpuree toe. Bak deze even goed aan om te ontzuren. Roer het gerulde gehakt door de tomatenpuree. Voeg een scheutje water toe indien de tomatensaus te dik is. Bak tot het gehakt helemaal gaar is.

Proef en voeg naar smaak nog wat cayennepeper of chilipoeder toe of een klein beetje zout. 
Zet het vuur uit.

Neem de ovenschotel met daarop de Nacho's erbij en schep het gehakt in het midden erop. Laat aan de zijkanten een stukje vrij zodat je de Nacho's straks makkelijk kunt vastpakken. 

Verdeel de geraspte kaas erover. 
Schuif de bakplaat in de oven onder de grill. Blijf erbij, dit duurt maximaal een minuut. 
Zodra de kaas gesmolten is neem je de bakplaat uit de oven. 

Schep nu de hele berg gesneden groenten bovenop het gehakt en maak af met de rode ui. 

Serveer direct. 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.