Cantuccini

Heerlijke cantuccini met een vleugje citroen.

Super lekker bij de koffie 😋 

 


De Ingrediënten:


250 gram patentbloem

1 theelepel bakpoeder

125 gram suiker

0,5 deciliter melk

25 gram boter op kamertemperatuur 

Zest van 1 citroen 

1 snufje zout 

120 gram amandelen (ik nam de helft met en de helft zonder velletje)

1 ei geklutst 


En zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 180gr. C.


Meng alle ingrediënten behalve de amandelen en het ei in de mengkom van je keukenmachine totdat alles goed vermengd is.Op het laatst kneed je met je handen de amandelen er doorheen.


Leg een vel bakpapier op een bakplaat.Verdeel het deeg in twee delen en maak van elk deel een lange rol van ongeveer 5 cm breed.Druk de rol aan de bovenkant een beetje plat.


Bestrijk met het geklutste ei en schuif in het midden van je oven voor 20-25 minuten.
Neem uit de oven.
Draai de temperatuur terug naar 130 graden. 
Laat een minuut of vijf afkoelen en snij de rollen dan in schuine plakjes van ongeveer een centimeter dikte.

Leg de plakjes op hun kant terug op de bakplaat. 
Schuif de bakplaat opnieuw in de oven en bak de cantuccini gaar en goudbruin in nog eens ongeveer 20 minuten.  

Smakelijk!