Tilapia van de bakplaat 

Tilapia van de bakplaat! Het is lekker, gezond en snel klaar, bovendien heb je er nauwelijks omkijken naar.

Wat wil je nog meer?

 

Dit heb je nodig: voor 2 personen

2 tilapiafilets (vers of ontdooid)

voor de marinade:

1,5 eetlepels boter gesmolten

1 eetlepel citroensap

snuf zout en peper naar smaak

0,5 theelepel paprikapoeder 

1 teentje knoflook fijngehakt

Snuf chilipoeder of chiliflakes naar smaak 

Voor erbij:

groenten naar keuze, ik nam:

1 flinke hand sperziebonen 

0,5 groene paprika in reepjes

0,5 gele paprika in reepjes

1 flinke hand vol tomaatjes gehalveerd 

Verder nodig:

Olijfolie

een paar plakjes citroen 

gehakte peterselie 

optioneel een half chilipepertje in ringetjes

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 180 gr. C.

Bekleed een bakplaat(je) met bakpapier.

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje  

Verdeel de groenten over de bakplaat. 
verdeel er wat olijfolie over en een beetje zout en peper.

Hussel goed door elkaar.

Leg de tilapiafilets er tussen.

Giet de marinade over de vis.

Verdeel ook de partjes citroen en eventueel het chilipepertje erover.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor 20-25 minuten.

Als de vis wit vlokkerig is geworden is hij gaar. Check dat even en gaaf hem indien nodig een paar minuten extra, maar bak hem niet te lang, dan wordt hij droog.

Verdeel er de peterselie overheen.

Serveer meteen! 


Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.