Haaskarbonades met gekaramelisserde uien jus

Had ik al gezegd dat ik van gekarameliseerde uien hou? 
Ik geloof het wel hè? 😅

Deze Haaskarbonades waren bij ons dan ook meteen een hit. 

Dit heb je nodig: voor 4 personen

4 Haaskarbonades 

olijfolie

peper en zout

250 gram bloem 

1 opgehoopte theelepel paprikapoeder 

1 opgehoopte theelepel komijnpoeder

1 opgehoopte theelepel knoflookpoeder

4 uien in dunne halve maantjes

1 klontje boter

350 ml kippenbouillon 

1 theelepel balsamico azijn

100 ml volle melk

Om te garneren:

vers gehakte peterselie

 

En zo maak je het:

Kruid de karbonades met peper en zout. Doe de bloem in een kom en voeg de specerijen toe.

Roer goed door elkaar. 

Doe een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

Wentel de karbonades in de bloem en leg ze vervolgens in de pan. Bak ze een minuut of vier per kant. Daarna schep je ze op een bord. De rest van de bloem niet weggooien!

Voeg nog wat olie toe aan de nu lege pan en doe de uien erbij. 
Zet het vuur laag. Nu moet je echt even je tijd nemen om de uien lekker te laten karameliseren. 
Dat kan gemakkelijk 25-30 minuten duren. Blijf er wel even bij en roer de uien af en toe door. 
Als de uien lekker zacht en bruin geworden zijn voeg 
je drie eetlepels van de bloem toe en bak je die een paar minuten mee. Het vuur mag nu iets hoger.

Als de bloem goed gebakken is voeg je de kippenbouillon toe. Ook de balsamico azijn en de melk mogen er nu bij. 
Blijf goed roeren totdat alle klontjes weg zijn en de saus begint in te dikken. 
Breng op smaak met peper en zout. 

Neem de karbonades er weer bij. Zet het vuur opnieuw laag en leg het vlees in de pan in de saus.
Doe het deksel op de pan en laat nog een minuut of 12 zachtjes sudderen totdat de karbonades gaar zijn. 

Garneer met vers gehakte peterselie.

 

Serveer met aardappelpuree of rijst en groenten naar keuze.  

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.