Spaghetti met citroen-roomsaus, broccoli en zalm

Dit zien wij als een heerlijk bordje comfortfood. 
Dat heeft iedereen wel eens nodig, toch? 😅

 

Dit heb je nodig:  voor 4 personen

1 klontje boter 

4 zalmfilets zonder huid, vers of ontdooid 

peper en zout 

Voor de citroen-roomsaus:

1 klontje boter

250ml kookroom light

2 teentjes knoflook fijngehakt 

1 kleine ui fijngesneden

0,5 eetlepel bloem

1 theelepel dille

1 hand vol geraspte Parmezaanse kaas 

sap en rasp van 0,5 citroen

peper en zout naar smaak 

Verder nodig:

400 gram spaghetti

1 broccoli in kleine roosjes 

 

En zo maak je het:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
De laatste vier minuten kook je de broccoliroosjes mee. 
Schep een kopje van het pastawater er uit en zet aan de kant om straks eventueel je saus te binden. 

Smelt een klontje boter in de pan. 
Kruid de zalm aan beide zijden met peper en zout. 
Bak hem een paar minuten aan beide zijden totdat hij bijna gaar is. 
Schep uit de pan op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.

Roer alle ingrediënten voor de saus, behalve het klontje boter door elkaar in een kom. 

Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier. 
Smelt het klontje boter in dezelfde pan op een laag vuurtje. 
Voeg de saus toe. Roer goed en breng aan de kook. 
Je kunt het pastawater gebruiken om te saus wat te verdunnen en tevens te binden. 
Laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

Vervolgens leg je de zalmfilets terug in de pan bij de saus. Laat weer een paar minuten pruttelen. 

Giet de spaghetti en broccoli af en schep op borden. 
Schep de saus en de zalm er bovenop. 

Serveer meteen. 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.