Salade met gegrilde groenten en tahini dressing 

De inspiratie voor deze heerlijke salade kreeg ik van Jess van @playswellwithbutter.

Zij maakt de meest ongelooflijke recepten. Je zou haar account op instagram echt eens moeten checken! 

Ik heb er een paar kleine wijzigingen in aangebracht om het beter bij onze smaak te laten aanpassen. 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Voor de salade:  

1 blikje kikkererwten, afgespoeld e3n gedroogd met keukenpapier

1 kleine bloemkool in roosjes

1 grote zoete aardappel in blokjes van 2x2cm. 

Een paar handjes sla naar keuze

0.5 rode kool, fijngesneden 

1 rode ui in ringetjes (eventueel kun je ook ingelegde rode ui gebruiken)

Een paar tomaatjes, gehalveerd

Voor de specerijenmix: 

2 eetlepels olijfolie 

Het sap van 1 citroen 

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 eetlepels honing

2 theelepels komijn gemalen 

2 theelepels gerookt paprikapoeder

1 theelepel kaneel 

1 theelepel oregano

1 theelepel gember

1 theelepel kurkuma

1 theelepel chili flakes 

3 eetlepels water 

Voor de tahini dressing:

100ml tahini

Het sap van 0.5 citroen

1 eetlepel honing 

Een snufje peper en zout. 

Water om te verdunnen

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm je oven voor op 220 gr. C. 

 

Meng de specerijenmix in een kommetje. 

Verdeel de kikkererwten, de zoete aardappel blokjes en de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. 

Giet de specerijenmix er overheen en roer goed om zodat alles goed bedekt is. 

Schuif in de oven en rooster voor ongeveer 30-35 minuten. 

 

In de tussentijd verdeel je de rest van de ingrediënten voor de sla over de borden. 

 

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Roer goed door en voeg net zo veel water toe als nodig is om een lekkere, dikke, maar wel vloeibare dressing te krijgen. 

 

Neem de geroosterde groenten erbij en verdeel over de sla. 

 

Giet een deel van de dressing er overheen en serveer de rest er los bij. 

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.