Kokosmakronen

Dit recept kreeg ik van een van mijn collega's.
Zij nam laatst heerlijke kokosmakronen mee naar het werk. Ze waren lekker fluffy en hoog. Veel lekkerder dan die harde platte die je in de winkel koopt  

Ik mocht ze namaken 😊

Zoals gewoonlijk voegde ik minder suiker toe. Voor de rest heb ik het ontvangen recept zo goed als aangehouden.


De Ingrediënten:

5 eiwitten

250 gram gemalen kokos 

100 gram suiker 

 

En zo maak je ze: 

Verwarm de oven voor op 170gr C 


Klop de eiwitten in ongeveer 5 minuten stijf met de handmixer. 
Voeg beetje bij beetje de suiker er aan toe. 
Als ze stijf zijn voeg je al omscheppend de kokos toe. 

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Schep met een ijsschep gelijke bolletjes van het mengsel op de bakplaat. 
Je hoeft niet veel tussenruimte te laten, want ze gaan niet meer uitzetten in de oven.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kokosmakronen ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Neem ze uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Eenmaal afgekoeld bewaar je ze het best in de koektrommel. 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.