Spaghetti met zalm in mascarpone saus 

Dit is zo'n gerecht dat me doet denken aan een zonnige zomerdag. De frisgroene, knapperige erwtjes gecombineerd met de zalm en de romige saus geeft me meteen een soort van vakantie gevoel.

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

400 gram spaghetti 

olijfolie om te bakken

4 zalmfiltes zonder huid (vers of ontdooid)

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

4 zongedroogde tomaatjes uit een potje, fijngehakt

200 ml volle melk

100 gram mascarpone

1 theelepel gedroogde dille 

peper en zout naar smaak 

1 grote mok vol erwten (diepvries)

 

En zo maak je het:

Kook de spaghetti beetgaar.

In de tussentijd kruid je de zalmfilets met peper en zout. 

Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg je een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes toe. 

Bak de zalmfilets even aan beide kanten aan in deze olie. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Schep uit de pan op een bord.

Schep een grote mok van het pastawater uit de pan en giet het over de erwtjes. Zet aan de kant.

Voeg een klein beetje olijfolie toe aan de nu lege pan van de zalm en bak het uitje aan. 
Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.

Voeg ook de fijngehakte gedroogde tomaatjes toe. 

Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook.

Als de melk kookt voeg je de mascarpone toe. Roer deze er goed doorheen totdat er geen klonters mascarpone meer zijn. 
Voeg flink wat peper uit de molen en wat zout en de dille toe. 
Leg de zalmfilets terug in de pan met de saus. 

Leg het deksel op de pan en laat een paar minuten zakjes pruttelen totdat de zalmfilets de gewenste gaarheid hebben. 

Giet de pasta af en giet ook het water van de erwtjes af. 
Schep de spaghetti op borden of op een grote schaal. 
Schep de saus er over. 
Leg de zalmfilets er op en top af met de erwtjes. 

Serveer meteen.  


Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.