Geroosterd witlof

Dit geroosterd witlof maak je in de oven. 
Het kost je misschien 5 minuten voorbereiding. Voor de rest doet de oven het werk en heb je er geen omkijken meer naar. 

Wat heb je nodig:    Voor twee personen

4 grote stronken witlof 

Voor de dressing

2 eetlepels honing

2 theelepels tijm gedroogd

1,5 theelepel mosterd 

2 eetlepels citroensap

1 snufje zout 

1 snufje peper

6 eetlepels olijfolie

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 gr C.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie of bakspray.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje.

Zet even aan de kant.

Snij het harde uiteinde van het witlof. Snij de stronken in de lengte doormidden en verwijder ook het grootste deel van de bitterdere harde kern onderaan de stronken. 

Leg de stronken met de snijkant naar boven in de ingevette ovenschaal. 
Roer de dressing nog een keer door en verdeel over het witlof. Zorg ervoor dat hij ook voor een deel in de gleufjes loopt. 

Schuif de ovenschaal in het midden van je oven en bak voor 40-45 minuten of totdat het witlof zacht is en de randjes mooi bruin gekleurd. 

Haal uit de oven en serveer direct.

Optioneel sprenkel je er direct na het bakken nog wat citroensap overheen. 


Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.