Mango magnum ijsjes 

Je ziet de laaste tijd enorm veel van die fruit clusters voorbij komen op internet. Weet je wel, een hoopje fruit, gemengd met yoghurt, ingevroren en vervolgens voorzien van een laagje chocolade. Dat bracht me op een idee.....

Deze mango ijsjes maak je met ongeveer dezelfde (3!!) ingrediënten, namelijk met bevroren mango, magere kwark en witte chocolade en geloof me, ze zijn waanzinnig lekker!  En nog relatief gezond ook! ( op dat beetje chocolade na dan... 😜)

 

Je hebt voor dit recept een ijsjes vorm nodig. Ik kocht die van mij bij Bol.com voor een paar euro.

 

Dit zijn de ingrediënten   Voor 4 ijsjes

250 gram mango (diepvries!)

250 gram magere kwark

150 gram witte chocolade

Optioneel: 

Toppings naar keuze, ik gebruikte wat kokosrasp en een vleugje pure chocolade omdat dat zo goed combineert met de mango.  

 

En zo maak je het:

 

Doe de bevroren mango en de kwark in een blender en blend in een minuut of twee tot een romige massa. 

Verdeel de massa over de vormpjes, steek de stokjes er in en leg in de diepvries. 

 

(Mocht je nog wat van het mengsel over hebben, dan maak je natuurlijk nog meer ijsjes of je vriest het mengsel in in een luchtdicht bakje om zo op te eten 😉)

 

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. 

 

Neem de ijsjes voorzichtig uit ve vormpjes als ze opgesteven zijn en giet er de chocolade overheen. 

 

Optioneel voeg je ook je gewenste toppings toe. 

 

Leg ze terug in de vriezer of eet ze meteen lekker op 😊

 

 

Eet smakelijk!