Citrus zalm met couscous en granaatappelpitjes 

Wat een heerlijke combinatie is dit!

De zalm met citrus, de granaatappelpitjes met de kruidige couscous. Echt heerlijk! 

Dit heb je nodig:   Voor 2 personen

2 zalmmoten 

peper en zout

olijfolie om te bakken

1 teentje knoflook fijngehakt 

Voor de saus:

1 sinaasappel, sap en zest

1 eetlepel citroensap 

150 ml kippenbouillon 

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel maïzena 

Voor de couscous:

80 gram couscous

Peper en zout

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel oregano gedroogd

1 handje peterselie gehakt 

Om te garneren

granaatappelpitjes

partjes sinaasappel (Ik had mandarijn)

1 flinke hand verse spinazie


En zo maak je het:

Doe een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Kruid de zalm met peper en zout en bak aan beide zijden totdat hij bijna de gewenste gaarheid heeft.

Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voordat je het water toevoegt de gedroogde specerijen toe. De peterselie voeg je pas toe na het wellen. Breng op smaak met peper en zout. 

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje

Doe indien nodig nog een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook even aan.

Giet de saus in de pan bij de knoflook. 
Laat al roerend een beetje indikken. 

Leg de zalm terug in de pan en schep er de saus overheen. Laat weer even goed doorwarmen. 


Schep vervolgens de couscous op de borden. Leg de zalm er op met een beetje van de saus. 

Garneer met de granaatappelpitjes, de spinazie en leg er wat sinaasappel (of mandarijn) partjes bij. 
Deze kun je indien je dat wenst nog uitknijpen over je eten om nog een extra citrus kick toe te voegen. 


Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.