Penne met gehaktballen uit de oven 

 

Deze ovenschotel kun je gemakkelijk een dag van te voren maken. Laat hem afkoelen en bewaar hem in de koelkast.

Als je hem wilt gaan eten warm je hem op in de oven en klaar is Kees!

 

De ingrediënten:         voor 4 à 5 personen

Voor de gehaktballetjes:

250 gr rundergehakt

250 gr varkensgehakt

1 teentje knoflook fijn gehakt

1/2 ui gesnipperd 

1 ei

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel mosterd 

1 eetlepels peterselie vers gehakt ( of 1 theelepel gedroogd) 

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

50 ml melk

75 gram gerapte Parmezaan

ongeveer 30 gram broodkruim

Voor de saus: 

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijn gehakt. 

1 pakje à 300 ml Heinz Tomato Fritto

1 blikje à 400 gram tomatenblokjes (Mutti)

zout en peper 

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel oregano gedroogd

De pasta: 

400 gram penne rigate

Extra: 

Handje geraspte jong belegen kaas 

olijfolie om te bakken

optioneel: fijngehakte peterselie of verse basilicum ter decoratie. 

 

Zo ga je te werk: 

Voeg alle ingrediënten voor het gehakt toe aan een grote kom.

Meng goed en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

Zet een grote pan met water op middelhoog vuur.  Voeg een flinke snuf zout toe. 

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Giet af en spoel kort met koud water. 

 

Als je het gerecht meteen wilt eten kun je nu de oven voorverwarmen op 200 gr. C.  

 

In een grote braadpan op middelhoog vuur doe je een beetje olijfolie. 

Leg er voorzichtig de balletjes in en braad ze aan. 

Na een paar minuten draai je ze voorzichtig om. 

Als ze aan alle kanten een beetje kleur gekregen hebben schep je ze voorzichtig uit de pan op een bord. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Ze zullen zo verder garen in de saus. 

In dezelfde pan doe je indien nodig nog een klein scheutje olijfolie. Fruit het uitje. 

Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 

Voeg de tomatenblokjes, de Tomato Fritto de oregano en de basilicum toe en roer goed door. 

Laat even goed warm worden en leg dan de balletjes terug in de pan in de saus. 

Zet het vuur laag. 

Leg een deksel op de pan en laat de balletjes  langzaam garen in de saus. 

Na een minuut of 20 zullen je balletjes gaar zijn. 

Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. 

Meng de penne en de balletjes met saus door elkaar. 

Vet een grote ovenschaal in. 

Doe de pasta er in. 

 

Ga je het gerecht meteen eten, schuif  dan de schotel op een rooster in het midden van je oven en bak zo'n 20 minuten.  Tien minuten voor het einde verdeel je de geraspte kaas er over.

 

Ga je de schotel een andere dag eten, dan zal deze ongeveer 30 minuten nodig hebben op 200gr. C om helemaal op te warmen. Wacht met het toevoegen van de gerapte kaas tot tien minuten voor het einde van de baktijd. 

 

Optioneel verdeel je er wat vers gehakte peterselie of wat gescheurde blaadjes verse basilicum overheen. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.