Meatloaf 

Vol van smaak en lekker "juicy". Je hebt voor dit meatloaf maar 10 minuten voorbereidingstijd nodig. 
De oven doet de rest! 

Dit heb je nodig:  voor 8 personen 

1 kg half-om-half gehakt

1 ui heel fijn gesnipperd 

2 eieren

3 knoflookteentjes fijngehakt

2 theelepels tijm

1 hand vol vers gehakte peterselie 

2 handen vol panko of paneermeel

4 eetlepels tomatenketchup

2 runderbouillon blokjes verkruimeld

2 theelepels worcestershire saus

versgemalen peper naar smaak 

Voor de glazuur:

5 eetlepels tomatenketchup 

1 eetlepel rode wijnazijn (of appelcider azijn)

1,5 eetlepel bruine suiker 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C. 
Vet een ovenschaal of kleine cakevorm in met een beetje boter.

Roer alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar en zet even aan de kant. 

Doe het gehakt met alle overige ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar met je handen. 

Vorm een stevig "brood" van het gehakt en leg het in de ovenschaal of cakevorm.

Bestrijk het met de helft van het glazuur en schuif het in de oven voor 45 minuten.

Daarna haal je het uit de oven, bestrijk je het met de rest van het glazuur en plaats je het nog een keer terug in de oven voor 30 minuten. 

In de tussentijd kun je wat groente en/of aardappelen bereiden. 

Ik maakte overigens een meatloaf van 500 gram gehakt en halveerde daarvoor ook alle overige ingrediënten. 
De oventijd wordt in dat geval eerst dertig minuten en daarna nog een keer 20 minuten.

Het kwam er perfect uit!

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.