Chinese kool uit de oven

Vroeger werd hij plat gekookt. Tegenwoordig is het "in" om hem te wokken. Je bent een echte durfal als je hem rauw als salade eet. Ik heb het natuurlijk over Chinese kool. Want, wat moet je nou met dat ding? 🤷🏻‍♀️ 
Nou, je zou dit eens kunnen proberen. Als je durft... 

Chinese kool uit de oven 😋😋

 

Dit heb je nodig:  Voor 3-4 personen

olijfolie om te bakken

1 Chinese kool 

Voor de saus:

2 eetlepels tomatenpuree 

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel kurkuma

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder 

1 snufje chiliflakes

1 flinke draai peper uit de molen

300-350ml water 

om af te werken:

zeezout

wat blaadjes verse munt

een paar pistachenoten fijngehakt

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180gr. C.

Meng alle ingrediënten voor de saus (behalve het water) in een kommetje. Zorg ervoor dat de specerijen goed gemengd zijn met de tomatenpuree anders verbranden ze straks te snel. 
Zet even aan de kant. 

Was de kool goed, maar maak de blaadjes niet los en laat het kontje zitten. 
Snij eventueel alleen het bovenste laagje van het kontje af.

Snij de kool in de lengte doormidden. Daarna snij je iedere helft weer in 4 stukken.

Je hebt nu acht stukken. 

Zet een pan op middelhoog vuur. Als je een oven bestendige pan hebt neem je die. 
Voeg een beetje olijfolie toe.

Leg de koolwedges op hun kant in de pan en bak een minuut of twee per kant. 
Doe dit eventueel in twee keer als je pan niet groot genoeg is. 
Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant. 

Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en voeg je saus mengsel toe. Roer goed en blijf ook goed roeren gedurende een minuut of twee. 
Daarna voeg je beetje bij beetje het water toe en blijf je goed roeren. 

Breng de saus zachtjes aan de kook.

Leg de koolwedges in de pan bij de saus. de kool moet ongeveer tot de helft in de saus liggen. Zorg ervoor dat de wedges elkaar niet te veel overlappen. Een beetje is oké.

Als je een oven bestendige pan gebruikt plaats je die nu in het midden van de oven voor 45-50 minuten. 
Anders moet je het geheel eerst even overdoen in een ingevette ovenschaal. 

Op de helft van de kooktijd draai je de wedges 1x om. 

Neem uit de over. 
Verdeel er wat zeezout over, samen met de blaadjes verse munt en wat gehakte pistache nootjes.

Heerlijk met couscous! 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.