Kokosbloesemsuiker cake 

Zoals je ziet op de foto heeft deze cake een nogal donkere kleur. 

Dat komt omdat ik in dit recept de suiker vervangen heb door kokosbloesemsuiker. 

Kokosbloesemsuiker is een onbewerkt product met een lage GI (glycemische Index) waardoor het minder invloed heeft op bloedsuikerspiegelschommelingen. Dat is beter voor je algehele gezondheid dan gewone rietsuiker. Kokosbloesemsuiker is bruin van kleur, net zoals bijvoorbeeld bruine basterdsuiker. Vandaar dat de cake ook bruin(er) kleurt. 

De nectar die uit de bloesem van de kokosboom wordt getapt wordt niet verhit. Daardoor blijven de aanwezige mineralen waaronder magnesium, ijzer, zink, kalium en een aantal B-vitmines bewaard. 

Dat is wat deze suiker gezonder maakt dan gewone suiker. 

Natuurlijk blijft het zaak dat je in het algemeen zo min mogelijk toegevoegde suikers eet, maar mocht je jezelf een willen trakteren dan is dit een veel gezondere keuze dan gewone suiker.

In dit recept vervang je de suiker 1 op 1 door kokosbloesemsuiker. Voor de rest is er niets spannends aan deze cake.  

Persoonlijk hou ik niet zo van zoet en voeg ik standaard al minder suiker toe aan gerechten. Zo ook in deze cake. Het staat je natuurlijk vrij om meer suiker te gebruiken.

Ik koop deze kokosbloesemsuiker overigens online bij Pit & Pit. www.pit-pit.com

Neem eens een kijkje, ze hebben ook veel kruiden en specerijen en noten en zo. (ik wordt niet gesponsord, ik spreek puur uit eigen ervaring.) 

 

 De ingrediënten: 

200 gram bloem

200 gram zachte boter 

120 gram kokosbloesemsuiker (als je van zoet houdt mag je ook 200 gram nemen)

1 eetlepel vanille extract

4 eieren

2 theelepels bakpoeder

 

En zo maak je het: 

Verwarm je oven voor op 180gr. C. 

Vet je bakvorm goed in. 

Doe de kokosbloesemsuiker, het vanille extract en de zachte boter in een mengkom en mix met een handmixer totdat het mengsel romig wordt. 

Voeg een voor een de eieren toe. 

In een ander kom zeef je de bloem met het bakpoeder. 

Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het boter mengsel. Meng met de mixer door elkaar. 

Giet het beslag in je ingevette vorm.

Zet de vorm in het midden van je oven. Een gewone cakevorm zal een minuut of vijftig nodig hebben. misschien ook iets langer. 

Met de satéprikker methode kun je testen of je cake gaar is. 

Steek de prikker er in. Haal hem er weer uit. Komt de satéprikker er schoon en droog weer uit dan is je cake gaar. Anders nog even laten garen. 

Laat je cake even afkoelen in de vorm. Zodra de hitte handelbaar is kun je hem op een rooster storten om hem verder te laten afkoelen. 

  

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.