Gnocchi alla Sorrentina

Even wegdromen....

Even helemaal in Italië zijn.....

Het kan met deze Gnocchi alla Sorrentina, ofwel gnocchi op Sorrentijnse wijze. 

Ik ben een paar keer in Sorrento geweest en over een paar maanden ga ik gelukkig weer.  
Ik kan haast niet wachten! Maar zo lang het nog niet zo ver is geniet ik alvast van deze gnocchi en voel ik me met iedere hap al een beetje dichter bij. 

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

500 gram gnocchi (koelvers)

Olijfolie om te bakken

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt 

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel tijm gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

1 eetlepel tomatenpuree 

peper en zout naar smaak 

1 bol mozzarella in stukken gescheurd

1 pakje Heinz Tomato Frito 

1 pakje Heinz tomatenblokjes

2 handjes tomaatjes gehalveerd

Een paar blaadjes verse basilicum 

Een handje geraspte Parmezaanse kaas

 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 gr. C.

Doe een beetje olijfolie in een grote pan.

Voeg de ui toe en fruit even aan. 
Voeg de gedroogde kruiden toe en vervolgens de knoflook. 
Doe de eetlepel tomatenpuree erbij en bak even mee. 
Blus af met de tomaten blokjes en de tomaten frito. 
voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe.
Breng op smaak met peper en zout. 

Voeg de gnocchi toe en roer goed door elkaar. 

Verplaats de pan naar het midden van de oven. Als je pan niet overbesteding is doe je de gnocchi eerst over in een ingevette ovenschaal. 

Bak voor ongeveer 10 minuten. 
Daarna haal je de pan uit de oven en verdeel je de mozzarella en de gehalveerde tomaatjes er over en eventueel een draai versgemalen peper. 

Zet terug in de oven en bak nog eens 10 tot 15 minuten totdat de kaas gesmolten is en de tomaatjes zacht geworden zijn. 

Maak af met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas en de verse basilicum blaadjes. 

 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.